Pep Valls, El Bissap

EL BISSAP (Hibiscus Sabdariffa)

Segurament molts de vosaltres que teniu gent africana treballant a casa i us han demanat un tros d’hort per plantar, per exemple ocre, haureu vist també una altra planta de la qual van collint brots tendres regularment.

Doncs sí, és el Bissap, un arbust de la família de les malvàcies, originari de les zones tropicals africanes, però que també s’adapta força bé al calent estiu lleidatà. D’aquest arbust s’utilitzen els brots tendres per fer amanides, conserves, pastissos i una salsa que acompanya normalment l’arròs blanc.

Quan floreix, apareix la coneguda flor de l’Hibiscus vermella, amb la qual s’elabora la famosa beguda típica del Senegal, tota una beguda declarada nacional.

Tant es pot consumir freda o calenta, i és rica en vitamina C, té propietats energètiques, tonificants i diürètiques. A més a més, és un gran reconstituent digestiu i té un color força atractiu. Els amants del gintònic també hi podeu afegir alguns pètals per aconseguir que tingui més glamur.

En fi, podríem dir que és el Red Bull dels africans: barat, sa i tant fàcil d’elaborar com qualsevol té.

Salut companys i companyes i bona festivitat de Sant Antoni Abat!

Contra el virus, vitamines.

Pep Valls, Hortivalls