La Pregonera

Meritxell Serret i Aleu

Meritxell Serret i Aleu va néixer a Vallfogona de Balaguer el dia 19 de juny de 1975, on avui resideix. És politòloga i política catalana. Actualment és Diputada al Parlament de Catalunya per Esquerra Republicana de Catalunya i és presidenta de la Comissió d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Món Rural del Parlament. Anteriorment ha estat consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, càrrec que va ocupar des del 13 de gener de 2016 fins al dia 27 d'octubre de 2017. Després, a Brussel·les, ha estat delegada del Govern de la Generalitat de Catalunya davant la Unió Europea, fins el març d’enguany.

És llicenciada en Ciències Polítiques i de l'Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona i té un postgrau en Direcció General per la Universitat Oberta de Catalunya. Parla quatre idiomes: català, anglès, francès i castellà.

Va ser regidora a l’equip de govern de l'Ajuntament de Vallfogona de Balaguer de 2007 a 2011 com a independent per Esquerra Republicana de Catalunya i també va ser presidenta de l'Associació Cultural El Xop de Vallfogona de Balaguer. Va ser membre del secretariat nacional i coordinadora d'incidència política de l'Assemblea Nacional Catalana entre 2014 i 2016.

En l'àmbit laboral ha treballat sempre al voltant del sector agrari i el món rural, en tasques d'organització a la Unió de Pagesos, com a directiva a Provedella (centre de promoció de la carn de vedella) i com a coordinadora tècnica de la Fundació del Món Rural.