III a ENCESA DE LA “CREU DELS TRES TOMBS” PER A FORAGITAR LA PANDÈMIA

En la festa de Sant Antoni i els Tres Tombs de 2018 i per primera vegada en la història de la festa tingué lloc una iniciativa innovadora, com va ser guarnir de ciris encesos la Creu dels Tres Tombs del Carrer Balmes.

La iniciativa es va fer a corre-cuita i potser va passar un xic desapercebuda, però els que van participar-hi o s’hi varen trobar, al contemplar la Creu encesa i il·luminada amb la llum de ciris de tots els colors, van quedar gratament impressionats per l’impacte visual i el seu simbolisme. Cal dir que els components de l’Associació Cultural i Recreativa “Els Pagesos”, impulsors d’aquesta singular iniciativa i els veïns de l’AVV Jaume I que vam col·laborar en l’acte, vam quedar també gratament satisfets i és per això que en la festa de Sant Antoni de l’any passat ho vam tornar a fer.

La segona edició de la “Encesa de la Creu” tingué però, l’any 2020, un caire molt més festiu, amb la participació de la Colla de Grallers de l’AVV de Jaume I, que ens animà la vesprada, amb l’acompanyament de la música de les gralles i els timbals. També es va repartir coca i xocolata a tothom que va participar-hi encenent algun dels ciris que van guarnir de llum la Creu, tot i que el vent, de tant en tant, feia la guitza apagant-ne uns quants. A banda d’aquest petit entrebanc climatològic, la “Encesa de la Creu dels Tres Tombs” va ser de nou tot un èxit, amb l’assistència fins i tot d’una bona representació de regidors de la Paeria i que tingué a l’endemà un bon ressò als mitjans de comunicació.

Arribats a la festa dels Tres Tombs d’aquest 2021, amb la ressaca encara de la pandèmia de la Còvid 19, que ha obligat a readaptar els actes que s’haurien programat si no hagués estat per la pandèmia, s’ha cregut oportú mantenir aquest acte i celebrar la IIIª edició de l’Encesa, donat que és tracta d’un acte a l’aire lliure i sense previsió d’aglomeracions. Tindrà lloc a partir de les 6 de la tarda del diumenge 17 de gener, festa del nostre Patró.

Us convidem a participar-hi i encendre una espelma i així fer més lluïda i lluminosa la festa, des del seu símbol més emblemàtic, la Creu dels Tres Tombs i des d’ella foragitar definitivament la pandèmia.