Joan Talarn i Gilabert

President de la Diputació de Lleida

La cultura d’arrel tradicional i popular com la Festa dels Tres Tombs de Sant Antoni, que des de fa més de vuitanta anys convoca l’Associació Cultural i Recreativa Els Pagesos, és un exemple de la vitalitat sociocultural que transcendeix la pròpia capital i se suma a la important oferta festiva de les comarques de Lleida, Alt Pirineu i Aran.

La festa anual dels Pagesos de Lleida, considerada de les deganes de Catalunya, representa un magnífic exemple de manteniment i transmissió d’una tradició local, lligada a un encomiable arrelament de l’entitat a la ciutat de Lleida, que contribueix, al mateix temps i des de l’àmbit cultural, al desenvolupament i la dinamització local.

Com en tots els camps de la vida, organitzar durant tants anys una tradició de la importància dels Tres Tombs de Lleida demana un esforç important per continuar mantenint viva la flama d’una festa que ha esdevingut un referent de la ciutat i un homenatge a una tradició lligada al treball al camp i l’estima a la terra.

Enhorabona a l’Associació Cultural i Recreativa Els Pagesos i a tots els voluntaris i col·laboradors de la festa per la contribució a la cultura tradicional i al dinamisme de la ciutat de Lleida.