< ACR Els Pagesos

Joan Talarn i Gilabert

President de la Diputació de Lleida

El Costumari Català, de Joan Amades, documenta com unes de les expressions tradicionals més antigues de Catalunya les passejades circulars amb animals, consemblantment a les antigues cerimònies d’agraïment i pregària als déus de la tradició romana.

La Festa dels Tres Tombs de Sant Antoni que des de fa 80 anys convoca l’Associació Cultural i Recreativa Els Pagesos se suma, com cada any i amb veu pròpia, al conjunt de l’oferta cultural de les comarques de Lleida, l’Alt Pirineu i l’Aran.

Una oferta cultural, tradicional i de festa que ha esdevingut motor de desenvolupament local i que malgrat la pandèmia i les moltíssimes restriccions i imposicions malda, amb adaptacions i innovacions de tota mena, per continuar contribuint a la riquesa i el progrés generals des de la interacció amb la resta de sectors econòmics i productius del territori.

Enhorabona a l’Associació Cultural i Recreativa Els Pagesos i a tots els voluntaris i col·laboradors de la festa per la contribució a la cultura tradicional i al dinamisme de la ciutat de Lleida.