templatemo header
templatemo header
ACREls Pagesos
Associació Cultural i Recreativa
Cuina de L'horta de Lleida
Crapula Restaurant, de David Molina

David Molina, un dels cuiners top de la gastronomia d’avantguarda de la nostra ciutat. S’inicia en el món culinari des de petit als fogons del restaurant familiar, primer en el bar que els seus pares tenien al Carrer Príncep de Viana i després a Cal Molina a Torrefarrera (tot i que un principi els seus pares no volien que es dediquès a l’hostaleria, la seva mare sempre li deia que aquesta professió és molt dura!), amb la pèrdua del seu pare, a l’ any 2009, és quan, es va fer càrrec del restaurant, passat uns anys va veure que allò no era el que volia fer, tenia nous projectes i va traspassar Cal Molina.

Finalitzada l’etapa del restaurant familiar, mentre treballava a la cuina del Genial, va participar i guanyar el concurs televisiu “Deja sitio para el postre” de Cuatro; això va ser un punt d’inflexió en la seva carrera que semblava que s’especialitzava en pastisseria i cuina dolça. A més del premi en metàl·lic, va estar recompensat amb una estada professional de sis mesos al restaurant Santceloni de Madrid amb el xef Óscar Velasco i la Montse Abella, un restaurant amb dos estrelles Michelin , per ell, un dels llocs on ha estat que mes l’ha marcat.

A l’acabar va fer curs professional d’un any a l’escola de pastisseria de Paco Torreblanca a Alacant, això li va permetre començar com a pastisser.

En David, que es considera pastisser i cuiner a parts iguals, després de publicar el seu llibre “la cuina dels postres”, i havent tingut moltes ofertes per treballar en restaurants de prestigi nacionals i internacionals, va optar per tornar cap a Lleida, i al mes de maig del 2016 va començar el seu propi projecte gastronòmic, el Cràpula, segons ell el restaurant que li agradaria trobar quan surt a menjar. El Cràpula, s’ha consolidat amb una oferta de cuines de tot el mon , Mexicana, Asiàtica, Americana, Italiana, etc. Sempre amb respecte pel producte local de l'Horta de Lleida, de proximitat i de la millor qualitat possible.

Actualment, treballa conjuntament amb l’Ajuntament de Lleida per promocionar la marca Horta de Lleida, la passada fira de Sant Miquel va presentar unes tapes amb productes locals, considera que no cal anar lluny per trobar productes d’alta qualitat, com son els que fan aquí els nostres pagesos i ramaders.

Durant la setmana es poden degustar els menús executius i els menús degustació, que són els que veritablement donen a conèixer a la gent la filosofia del Cràpula, això si, com deia el programa “Deja sitio para el postre”, no es pot marxar de Cràpula sense degustar els seus exquisits postres.