templatemo header
templatemo header
 facebook
templatemo twitter
templatemo googleplus
ACREls Pagesos
Associació Cultural i Recreativa
Les Activitats
participa a totes les activitas que fem durant lany

i no et perdir res!!!

informat dels preus amb descomtes per a socis

Els Tres Tombs
Sant Antoni Abat

xx

l'Aplec
Colla Els Pgesos

L’origen de la colla “Els Pagesos” es troba en un grup d’amics membres de la desapareguda sala de ball Els Pagesos de Lleida.Un dels seus impulsors i, anteriorment, cap de colla és en Miquel Pauls. Actualment, el cap d’aquesta colla que va donar lloc a altres com “La Puput”, “Camí de Montcada”, Dit i Fet, etc. és en Pau Sumalla.El vestuari actual és una brusa verda amb màniga i butxaca groga i un mocador blau al coll amb el nom de la penya. Els Pagesos és una colla petita i familiar que participa habitualment a festes majors d’arreu. Actualment Els organs rectors de la penya son en Pau Sumalla Raimat, Adrià Mrtinez Llena , Juan Jose Gutierrez Lopez, Antonio Perez Sanchez, Sergio Perez Llena,Sergi Fita Sanchez Any de fundació: 1981 Uniforme: Brusa verda amb màniga i butxaca groga i un mocador blau al coll amb el nom de la penya. Cap de Colla: Pau Sumalla.

Setmana Santa
Confraria Els Pagesos

Aquest any hem estat d'enhorabona i hem pogut restaurar el pas de l’Oració a l'Hort de la Confraria Els Pagesos. Les millores han consistit  en refer tot el xassís, restaurar part de la imatge i a més a més s'han incorporat unes capes als vestits de les Vestes, tot això gràcies a l'ajuda de la Diputació de Lleida i a l'esforç de tots els confrares que també hi han contribuït. La nostra Confraria és una de les més antigues de la ciutat, concretament fou fundada l’any  1946, quan la “ Delegación Provincial de Sindicatos”, i més concretament,  el “Sindicato del Aceite”, va fer una donació del Pas de l’Oració a l’Hort i de les seves  vestes (unes quaranta o cinquanta aproximadament) a l’antiga Germandat Sindical de “Labradores y Ganaderos”, sindicat vinculat a l’antiga Cooperativa Agrícola Pràctica. Fou en aquells moments, quan presidia la cooperativa Agrícola Pràctica el Sr. Josep Bernadó Torres, que es constituir una comissió encapçalada pel Sr .Llavaneres per a que es fes càrrec del control i l’organització de tots aquells aspectes que calguessin per a poder assistir a les processons de Setmana Santa, i d’aquí l’origen de la nostra Confraria, que des de llavors ha estat participant de les processons ininterrompudament fins a dia d’avui.   (Cal recordar que a l’origen de les processons, al segle XVIII a Lleida, els encarregats de portar els Passos amb les diverses escenificacions bíbliques, eren els Gremis de la ciutat, concretament el nostre ja l’havien portat El Gremi d’Espardenyers).

HORTA DE LLEIDA
L'Horta de Lleida és l'espai que envolta la ciutat homònima i que forma part del seu terme municipal. Així com la ciutat, s'estructura en barris, l'Horta ho fa en partides.

És una àrea que abraça l’extensió de territori que es troba a uns cinc quilòmetres a la rodona de la ciutat de Lleida, envoltant-la. Aquesta zona ha estat tradicionalment de regadiu, i s’hi ha practicat sempre una agricultura molt intensificada. L’Horta es caracteritza per ser un espai intensament aprofitat, amb una densitat de població òbviament menys elevada que a la ciutat, però superior a la resta del Pla. A diferència d’altres zones on es practica l’agricultura periurbana, no es dedica a l’horticultura, sinó que la fruita dolça és la que la caracteritza, encara que hi pugui haver altres conreus molt minoritaris. És un espai regat per canals: El Canal de Pinyana i el Canal de Catalunya i Aragó amb les seves séquies abasteixen les terres situades al marge dret del Riu Segre, i el Canal d’Urgell amb les antigues séquies de Fontanet i Torres, juntament amb altres més modernes com la de La Femosa ho fan l'esquerre.
Partides que formen L'horta de lleida:
Alpicat · Astó · Aubarés · Balàfia · Boixadors · Bovà · Butsènit · Camp-Rodó · Canet · Caparrella · Cunillars · El Bou · El Fons · El Regal de la Casa · Empresseguera · Fontanet · Fontanet lo Curt · Grealó · Grenyana · Guindàvols · Jesuset · L'Oliverar · La Clamor · La Cogullada · La Copa d'Or · La Cort · La Femosa · La Plana de Lleida · La Plana de Sucs · Les Canals · Les Torres de Sanui · Llívia · Malgovern · Marimunt · Mariola · Montcada · Moredilla · Pardinyes altes · Pardinyes baixes · Pedrós · Peixa-Sommès · Plana de Gensana · Pla de la Cerdera · Pla de Lleida · Pla de Montsó · Pla de Raïmat · Pla de Sucs · Quatre Pilans · Rufea · Sant Just · Serrallonga · Sot de Fontanet · Suquets · Suquets Baix · Terme de Grealó · Vallcalent · Vinatesa