L’associació Cultural i Recreativa Els Pagesos som una entitat sense ànim de lucre, que organitzem la Festivitat de Sant Antoni Abat i participem a la processó de Setmana Santa amb el pas de l’Oració a l’Hort entre d’altres activitats.


Els Nostres origens


L’Associació Cultural i Recreativa Els Pagesos te el seu origen a l’antiga Cooperativa Agrícola Practica de Lleida.
Era la secció que s’encarregava de tots els actes lúdics i festius de la cooperativa com l’organització de la festa de Sant Antoni, viatges, conferencies, la participació a l’Aplec del Caragol, la confraria de Setmana Santa, gestió de la sala de ball Els Pagesos etc.
No fou fins el 13 de Setembre de 1979 que l’Associació va aprovar uns estatus (constituïts el 28 de maig del mateix any) [AQUI podeu consultar els documents originals] i es va constituir com entitat independent de la cooperativa , tot i això sempre hi va esta vinculada, l’Associació tenia la seva seu social a la cooperativa, i sempre  hi va haver unió entre les dos entitats per realització de  les activitats.
L’any 1992 la cooperativa Agrícola Practica va entrar en una situació econòmica molt difícil la qual la va empènyer a vendre part de les seves instal·lacions, una d’aquestes parts era la sala de ball , per conseqüència l’Associació en aquest moment va deixar de tenir seu social i  una de les activitats mes importants que havia desenvolupat,  conseqüència que va provocar la dimissió en bloc de tota la junta de l’Associació el dia 6 de novembre de 1992.
En aquest moment es produí un parèntesis a l’Associació i torna a fer-se càrrec la junta de la Cooperativa Agrícola Practica de l’organització dels actes lúdics.
No ha estat fins a l’any 2009 que amb el tancament de la Cooperativa,  l’Associació a tornat a renéixer, fent-se càrrec de totes les activitats lúdiques, com la Festivitat de Sant Antoni Abat, la participació a les processons de Setmana Santa entre d’altres.