Associació Cultural i Recreativa Els Pagesos

Intagram FAcebook Telegram

Confraria Els Pagesos

Aquest any hem estat d'enhorabona i hem pogut restaurar el pas de l’Oració a l'Hort de la Confraria Els Pagesos.

Les millores han consistit  en refer tot el xassís, restaurar part de la imatge i a més a més s'han incorporat unes capes als vestits de les Vestes, tot això gràcies a l'ajuda de la Diputació de Lleida i a l'esforç de tots els confrares que també hi han contribuït.

La nostra Confraria és una de les més antigues de la ciutat, concretament fou fundada l’any  1946, quan la “ Delegación Provincial de Sindicatos”, i més concretament,  el “Sindicato del Aceite”, va fer una donació del Pas de l’Oració a l’Hort i de les seves  vestes (unes quaranta o cinquanta aproximadament) a l’antiga Germandat Sindical de “Labradores y Ganaderos”, sindicat vinculat a l’antiga Cooperativa Agrícola Pràctica.

Fou en aquells moments, quan presidia la cooperativa Agrícola Pràctica el Sr. Josep Bernadó Torres, que es constituir una comissió encapçalada pel Sr .Llavaneres per a que es fes càrrec del control i l’organització de tots aquells aspectes que calguessin per a poder assistir a les processons de Setmana Santa, i d’aquí l’origen de la nostra Confraria, que des de llavors ha estat participant de les processons ininterrompudament fins a dia d’avui.  

(Cal recordar que a l’origen de les processons, al segle XVIII a Lleida, els encarregats de portar els Passos amb les diverses escenificacions bíbliques, eren els Gremis de la ciutat, concretament el nostre ja l’havien portat El Gremi d’Espardenyers).

Vols Venir a les processons? contacta aqui

Ja ets de la confraria??? Entra al Grup de Whatsapp

Whatsapp