Associació Cultural i Recreativa Els Pagesos

Intagram FAcebook Telegram

Main Content

Horta de Lleida

L'Horta de Lleida és l'espai que envolta la ciutat homònima i que forma part del seu terme municipal. Així com la ciutat, s'estructura en barris, l'Horta ho fa en partides.

És una àrea que abraça l’extensió de territori que es troba a uns cinc quilòmetres a la rodona de la ciutat de Lleida, envoltant-la. Aquesta zona ha estat tradicionalment de regadiu, i s’hi ha practicat sempre una agricultura molt intensificada.

L’Horta es caracteritza per ser un espai intensament aprofitat, amb una densitat de població òbviament menys elevada que a la ciutat, però superior a la resta del Pla. A diferència d’altres zones on es practica l’agricultura periurbana, no es dedica a l’horticultura, sinó que la fruita dolça és la que la caracteritza, encara que hi pugui haver altres conreus molt minoritaris.

És un espai regat per canals: El Canal de Pinyana i el Canal de Catalunya i Aragó amb les seves séquies abasteixen les terres situades al marge dret del Riu Segre, i el Canal d’Urgell amb les antigues séquies de Fontanet i Torres, juntament amb altres més modernes com la de La Femosa ho fan l'esquerre.

Partides que formen L'horta de lleida:

Alpicat · Astó · Aubarés · Balàfia · Boixadors · Bovà · Butsènit · Camp-Rodó · Canet · Caparrella · Cunillars · El Bou · El Fons · El Regal de la Casa · Empresseguera · Fontanet · Fontanet lo Curt · Grealó · Grenyana · Guindàvols · Jesuset · L'Oliverar · La Clamor · La Cogullada · La Copa d'Or · La Cort · La Femosa · La Plana de Lleida · La Plana de Sucs · Les Canals · Les Torres de Sanui · Llívia · Malgovern · Marimunt · Mariola · Montcada · Moredilla · Pardinyes altes · Pardinyes baixes · Pedrós · Peixa-Sommès · Plana de Gensana · Pla de la Cerdera · Pla de Lleida · Pla de Montsó · Pla de Raïmat · Pla de Sucs · Quatre Pilans · Rufea · Sant Just · Serrallonga · Sot de Fontanet · Suquets · Suquets Baix · Terme de Grealó · Vallcalent · Vinatesa

El retorn dels papers de Salamanca

Fes'ten Soci