Tots els Articles de la revistaDescarrega el llibret

Pep Valls, El Bissap


Segurament molts de vosaltres que teniu gent africana treballant a casa i us han demanat un tros d’hort per plantar, per exemple ocre, haureu vist també una altra planta de la qual van collint brots tendres regularment.

Doncs sí, és el Bissap, un arbust de la família de les malvàcies, originari de les zones tropicals africanes, però que també s’adapta força bé al calent estiu lleidatà. D’aquest arbust s’utilitzen els brots tendres per fer amanides, conserves, pastissos i una salsa que acompanya normalment l’arròs blanc.Consulta aqui el historic de articles que en a fet en Pep Valls, en exclusiva per la nostra revista:

El Palot de Fato

El proper dia 18 de gener, dins dels actes de la festa de Sant Antoni, un any més, per tal de poder ajudar a sufragar les despeses de la festivitat, tornarem a sortejar un “Palot de Fato”.

I així reviurem l’antiga tradició de la ”Rifa del Porquet de Sant Antoni”.

Podreu trobar les butlletes a la Cooperativa, a la cafeteria l'informal i durant la celebració dels diversos actes que organitzarem.

Aquí us deixem una mostra de tots els productes que hi podreu trobar:

Concurs Fotografia


Com bé sabeu, el passat any no vam poder fer la desfilada de carrosses per la ciutat a causa de la Pandèmia, però tot i això des de l'associació no vam voler deixar escapar l'oportunitat de fer una celebració virtual, on tots els participants van publicar imatges d'edicions passades a les xarxes socials, com a mostra d'agraïment entre tots els participants es van rifar molts regals.Premis Horta de Lleida

El jurat dels premis Horta de Lleida 2021, va decidir atorgar el Premi al reconeixement de la trajectòria de promoció i desenvolupament de l'Horta de Lleida a Dolors Comes i el Premi a la Innovació en l'activitat agrària a Jordi Garreta.

En aquesta edició, també es va fer una menció especial per a Elvira Forcada, en reconeixement a la seva trajectòria vinculada a l'Horta de Lleida.

Us animem a presentar les candidatures que volgueu als enllaços seguents:


Ana Aragones


Com cada any arriba el mes de gener, la setmana dels barbuts i arriba també la festivitat de sant Antoni Abat .

Una festa que any darrera any es celebra a la ciutat de Lleida amb gran expectació i generació als carrers.

Una festa històrica, de caràcter multitudinari que aplega centes de persones pageses o bé amb arrels , o que tenen lligams en l’agricultura o ramaderia , celebrant el patró dels animals i l’emblemàtic Sant Antoni .


USk LLeida

Aquest any durant la desfilada dels Tres Tombs comptarem amb la presencia dels Urban Sketchers Lleida.

Els Urban Sketchers Lleida inicia les seves activitats al març de 2017 quan un grup de dibuixants aficionats i professionals fan una primera reunió a l'estudi de l'artista Divina Drudis. De tarannà lliure on tothom que vulgui en pot formar part, només cal tenir ganes de dibuixar i compartir una estona i dibuixos. Amb el temps s'integren com una secció al Cercle de Belles Arts de Lleida però amb total independència d'aquesta en quan a les decisions de grup.


IVa ENCESA DE LA « CREU DELS TRES TOMBS “


Un any mes, dins els actes en motiu de la festa de Sant Antoni i els Tres Tombs tornarem a guarnir de ciris encesos la Creu dels Tres Tombs del Carrer Balmés, ho farem el mateix dia 17 de gener, dia de Sant Antoni, a partir de les 18:00 h.

Aquest any, despres de la parada forçosa de l'any passat, a causa de la pandemia tornarem a comptar amb la colaboracio de l'associació de veïns de Jaume I i la seva Colla de grallers que ens animarà la vesprada.


La pregonera

Meritxell Serret i Aleu


Meritxell Serret i Aleu va néixer a Vallfogona de Balaguer el dia 19 de juny de 1975, on avui resideix. És politòloga i política catalana. Actualment és Diputada al Parlament de Catalunya per Esquerra Republicana de Catalunya i és presidenta de la Comissió d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Món Rural del Parlament. Anteriorment ha estat consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, càrrec que va ocupar des del 13 de gener de 2016 fins al dia 27 d'octubre de 2017. Després, a Brussel·les, ha estat delegada del Govern de la Generalitat de Catalunya davant la Unió Europea, fins el març d’enguany.

Noticies

Activitas de l'Associació durant el 2021


CELEBRACIÓ DEL 75 ANIVERSARI DE LA CONFRARIA DELS PAGESOS I DEL PAS DE L’ORACIÓ A L’HORT


Durant l'any 2021 la Confradia d'Els Pagesos va celebrar el seu 75e aniversari amb una exposicio del pas a l'esglesia de la Sang